PL
EN

ANTONIUS CAVIAR TO POLSKA MARKA NAJBARDZIEJ POŻĄDANEGO NA
CAŁYM ŚWIECIE DELIKATESU JAKIM JEST KAWIOR.
JEJ WŁAŚCICIELEM JEST GOSPODARSTO RYBACKIE "GOSŁAWICE" Z TRADYCJĄ HODOWLI RYB OD 1967 ROKU. 

KAWIOR ANTONIUS POCHODZI OD SAMIC DWÓCH GATUNKÓW JESIOTRA: 
ROSYJSKIEGO (ACIPENSER GUELDENSTAEDTII) I SYBERYJSKIEGO (ACIPENSER BAERII).
IKRĘ DO PRODUKCJI KAWIORU POZYSKUJE SIĘ TYLKO Z DOJRZAŁYCH SAMIC W WIEKU 8-12 LAT. 
JESIOTRY ŻYJĄ W DOSKONAŁYCH WARUNKACH, CO PRZEKŁADA SIĘ NA WYSOKĄ JAKOŚĆ KAWIORU.

 

 

Muga - KAWIOR OSCIETRA
KAWIOR OSCIETRA

OSCIETRA TO KAWIOR OTRZYMYWANY Z JESIOTRA ROSYJSKIEGO (ACIPENSER GUELDENSTAEDTII).
DOCENIANY PRZEZ SMAKOSZY NA CAŁYM ŚWIECIE.
LEGENDARNY PRZYSMAK ARYSTOKRACJI.
PODAWANY W NAJBARDZIEJ REPREZENTACYJNYCH RESTAURACJACH I HOTELACH.
MA WYJĄTKOWY NASYCONY SMAK, Z LEKKĄ NUTĄ ORZECHA.
KORALIKI IKRY MAJĄ KOLORY: SZARY, BRĄZOWY, OLIWKOWY LUB ZŁOTY.
PRZYGOTOWYWANY JEST TRAYDYJNĄ ROSYJSKĄ METODĄ "MALOSSOL" 

*****

5 - GWIAZDKOWA OSCIETRA 

KUSI ZMYSŁY NIEPOWTARZALNYM AROMATEM I WYJĄTKOWĄ TEKSTURĄ.
UCZTA DLA KONESERÓW. WIELKOŚĆ ZIARNA WYNOSI OD 2,9 MM DO 3 MM.

30 GR - 280 ZŁ

Muga -      KAWIOR SIBERIAN
KAWIOR SIBERIAN

SIBERIAN TO KAWIOR Z JESIOTRA SYBERYJSKIEGO (ACIPENSER BAERII).
JEGO PERŁY CHARAKTERYZUJĄ SIĘ INTENSYWNYM AROMATEM,
KTÓRY ZADOWOLI NAJBARDZIEJ WYMAGAJĄCEGO SMAKOSZA.
WYSTĘPUJE W ODCIENIACH OD CZERNI PO JASNY BRĄZ.
PRZYGOTOWYWANY JEST TRADYCYJNĄ METODĄ "MALOSSOL",
TO ZNACZY Z DODATKIEM NIEWIELKIEJ ILOŚCI SOLI. 

*****

5 - GWIAZDKOWY SIBERIAN

INTENSYWNY AROMAT IKRY I AKSAMITNA TEKSTURA.
WIELKOŚĆ ZIAREN WAHA SIĘ MIĘDZY 2,6 MM A 2,7 MM ŚREDNICY. 

50 GR - 320 ZŁ